tisdag 27 oktober 2009

Porr, SD & Anna Anka

Somliga människor försummar sina arbetsuppgifter genom att dumsurfa på internet. Detta är enligt många arbetsgivare ett problem, då de anställda i mindre utsträckning bidrar till sagda arbetsgivares förmögenhet genom att göra så.
Dessutom så är det tydligen vanligt att folk konsumerar pornografi (dvs nakenbilder, japanska teknade nakenbilder & Aftonbladets nätupplaga) på arbetet. Detta ska tydligen vara ett problem i "sexuella trakasserier"-kategorin. Visst kan jag köpa det, och tack vare en empirisk undersökning på bl a DSV:s & Schenkers terminaler i Örebro har det visat sig att nakenkalendern fortfarande är en verklighet på Svenska arbetsplatser.

Själv har jag ett arbete där jag ibland kan sköta mina uppgifter samtidigt som jag surfar och kommunicerar över IM. Idag är ett perfekt exempel på ett sådant "ibland".
I stället för att titta på den metaforiska härdningsprocessen av pigmenterade bindemedel har jag försökt att vara en produktiv medborgare: jag har researchat mitt inlägg i den feministiska debatten, som gått under arbetsnamnet "Anna Anka & Charlton Heston, lika som bär".
Jag har länge fört tesen att denna kvinna, som av någon outgrundlig anledning tillåts ta plats i det offentliga rummet är en laboratorieframställd klon av den kända amerikanske skådespelaren, hon ser ju trots allt väldigt konstgjord ut (RaggadaDish! måste hitta ett skript som spelar trumräkor (Musikerslang (parentesrekord!!!), men ni fattar nog) "On eyes over"). Men seriöst, hon har lyft lika mycket som en 747:a i linjetrafik! Hon har mer nervgift i ansiktet än... än... hmm... i alla fall:

Jag har inga egentliga bevis för denna teori, men bara se på de fakta vi har:
Den ene är född på 20-talet, den andre hyser värderingar som hör hemma på 20-talet.
Den ene slog igenom på 50-talet, den andre ligger med en person som slog igenom på 50-talet.
Båda har på grund av sina galna konservativa åsikter synts i media.
Men i synnerhet så är det utseendet. Jag tycker allvarligt talat att de två är lika som bär!

Så för att ge fog för denna tes bildgooglade jag en god stund för att få till en sån där putslustig "Lika som bär"-bild skräpmedia roar sig med, men jag hittade ingen. Dessa två människor har fotograferats i alla möjliga miljöer, nakna, leendes, allvarliga och bistra, men aldrig någonsin i samma pose!
Kraftigt förbittrad av det faktum att hela detta skitroliga blogginlägg föll platt på grund av dessa två praktarslens ovana att inte se likadana ut på bild så lackade jag ur lite.
Nu när jag precis som andra svenska debattörer försöker plocka fördomar, sammanträffanden och tunna, tunna samband för att få ut en moraliskt tvivelaktig, grundlös artikel om människor jag aldrig ens försökt lärt känna, eller vars livssituation jag inte har en chans att veta någonting om så vill jag ju kunna ta den enkla vägen ut. Exempel på populära (eller populistiska) retoriska metoder är att vidareföra rykten om våldtäktsstatistik och spela på folks (komplett grundlösa) rädsla för terrorism, eller i mitt fall sätta två orelaterade bilder brevid varandra för att göra en poäng.

Men när det nu inte passade herr Heston och fru Anka att se likadana ut på bild så tröttnade jag ut, sket i det hela och letade i stället upp en bild som jag antog skulle locka hit lite läsare på samma sätt som ett skamlöst, mediahorande inlägg om en offentlig person som inte förtjänar någon som helst uppmärksamhet hade gjort:


Dagens Haiku:
Tråkigt på Jobbet
Skriver bara blaj, sån tur
att ingen läser

Inga kommentarer: