måndag 4 maj 2009

Farbror Clqwrx's fantastiska vårpastasallad för ensamstående män, kvinnor och eventuella övriga

Detta är ett litet försök att göra denna "blogg" (Gud vad jag hatar det ordet. Nästan lika mycket som "dejt") lite mer allmängiltig med lite husmorstips för alla er förtappade, kulinariskt svältfödda (känn på DEN, Pang Prego!) kretiner som jag misstänker läser denna publikation.
Detta är en fantastiskt god, snabblagad och billig liten vegetarisk anrättning som säkert ska gnugga era smaklökar. Den är garanterat nyttig också! (Redaktionen tar inget ansvar för åkommor såsom exempelvis men inte exklusivt Fetma, Depression, ADHD, Hjärtinfarkt, Cancer eller Hybris som kan tänkas uppstå vid inmundigande av ett av farbror clqwrx recept. -Reds. Anm.)
Fru K kan kanske bistå med en rättvis utvärdering av denna rätts hälsomässiga rättfärdighet, men tills dess så får ni helt enkelt hoppa i djupa änden av grytan och hoppas att ni flyter!
Och kom ihåg att tillaga denna rätt med kärlek!

Ingredienser:
  • 85 gram cypriotisk Halloumi (Ta för helvete inte Light-varianten!!!)
  • 2/3 Kvisttomat (Tror min var från holland. Helt okej)
  • 1/2 Avocado (Denna konung bland afrodisiak)
  • 1/5 Liten Röd Lök
  • Pasta efter behag (se nedan)
Tag fram en skiva efter tycke, varför inte någonting lite ovanligt dagen till ära, som exempelvis den Eminenta norska kvartetten Zyklon's alster "Aeon". För omsorgsfullt in skivan i din spelare, och gå in i köket. Koka upp lite vatten med olivolja i en kastrull, och en massa vatten i vattenkokaren. Ställ fram en gjutjärnspanna och häll lite olivolja i den. Varför inte tömma diskmaskinen medan du väntar på vattnet?

Inse att då någon av dina mindre tekniskt sinnade vänner (till exempel Berglomi) lyckats bryta sönder autoavstängningsmekanismen i vattenkokaren så har ditt kök fyllts av vattenånga. Svär en smula och häll sedan över det kokande vattnet i kastrullen. Tillsätt Pastan (och då kan enligt vår allsmäktige guide till allt som har med pinsamma statements om världsliga tings förhållande till hans sexualitet och anatomi; BDS's råd komma väl till pass: Samma omkrets på pastaknippet som på just ditt fortplantningsorgan om du är man är den mängd pasta du behöver) och vänd din uppmärksamhet mot den halvfulla sibyllabägaren med Cola som bär vittnesbörd om din fyllemåltid natten mellan lördag och söndag. Känn dig lite tragisk.

Tärna Halloumiosten i små tärningar, typ reseyatzystorlek. Lägg den i stekpannan och slå på värmen. Smaka av pastan och inse att den inte är färdig än på långa vägar.
Tag fram Avocadon och fundera en stund över huruvida den fortfarande är tjänlig som människoföda, trösta dig med att "sjukfrånvaro också är en slags semester" och skär Avocadon i lagoma bitar. Lägg dessa i en djup tallrik. Fundera en stund på hur en rostfri kökskniv kan få rostfläckar, och tag sedan fram en kvisttomat. Tärna 2/3 av Tomaten och blanda med Avocadon. Smaka av pastan och inse att den inte är färdig nu heller.

Tugga eftertänksamt på den sista tredjedelen av tomaten och fundera en liten stund på om du borde börja odla tomater på balkongen. Hacka därefter löken och blanda i den i Tomat-Avocadoröran. Smaka av pastan och börja bli lite otålig.
Rör om bland Halloumibitarna i stekpannan och inse att du gjort någonting fel när kokande olivolja sprätter över armen på dig. Spotta och svär, sänk värmen och skölj armen i kallt vatten.
Återvänd till köket och inse att du bränt ena sidan av Halloumibitarna SOM VANLIGT!!!

Smaka av pastan och inse att den är överkokt och sladdrig. Svär lite till medan du häller av den i ett durkslag. Blanda så pastan och Halloumin med grönsakerna i den djupa tallriken, krydda med lite chili, salt, spiskummin, koriander... eller bara ta den enkla vägen och ta Santa Maria's Pastakrydda för att du är för lat för att skriva av innehållsförtekningen på din blogg (brr. B-ordet igen!).
Avnjut i soffan, framför ett avsnitt av Simpsons du bara sett 4 gånger tidigare med en tysk plastmugg kallt kranvatten.
Som dessert rekommenderas en Snus.

Bon apetit!

Dagens Haiku:
En Ungkarlsgourmand
Bjuder på Veggorecept
Kort sammanfattat

2 kommentarer:

Marie sa...

Fyllt av antioxidanter och nyttiga fettkällor! Fantastiskt mat. Är det fullkornspasta? Annars backning på fiberfronten! Jakob får göra detta snart. jag tycker för övrigt att han ska bjuda på raggmunkar när du kommer hit.
Vem är BDS förresten? Jag vet iaf att jag kommit på ett mått för två personer, och det ska vara en REJÄL kuk.

/Fru K

PS Jag läser med stor glädje, skriv oftare! Haiku är the shit. Du vänjer dig snart vid att BLOGGA i din fina BLOGG, och vågar stå för att det är enn BLOGG.
Puss och kram!

Självaste Grönvik sa...

Jag måste väl göra denna snart. Eller ja MÅSTE och MÅSTE, jag tycker att jag borde den den en chans. Jag äter ju nästan enbart veggo-mat nu för tiden